Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Tips på grejer ni tyckt varit nödvändiga

God morgon från Kalmar!

Ska sätta mig i bilen om 5 minuter och styra kosan mot Jönköping där veckans andra Vårrus går av stapeln.

Jo, ni var ju så grymma i babysitter-frågan, så jag tänkte använda mig av er igen – om det går bra 🙂

Ni som själva har barn (kanske till och med tvillingar) vilka saker/prylar tyckte NI var oumbärliga när era barn var nyfödda? Det är ju en djungel därute så kan vara svårt att navigera sig fram. Men om ni får ge era bästa tips – hit me!

Stort tack på förhand bästa ni!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Fyra saker 🙂

  Babynest så man kan samsova utan problem.

  Babysitter. Perfekt när man ska laga mat eller duscha. Bara att flytta med så kan bebisen kolla på.

  Amningskudde från Doomoo. Så skön!

  Bärsele. Skönt att slippa vagnen ibland och skönt att ha händerna fria om man behöver fixa med grejer hemma men bebisen vill vara ett plåster.

  Kristin 2018-05-20 08:21:13
  Svara
 • ~ Mina måsten är ~

  ~ Insats till badbalja (insatsen är till för att lägga barnet där i så man slipper hålla i huvudet när hen badas, guld värd!

  ~ Bumbo stol, perfekt vid den ålder då de orkar hålla huvudet uppe själv, dom sitter där i o tar sig ingenstans! Den är så bra! Funkar o ställa i duschen o duscha av hen med.

  ~ Gallerfilt, i början kollar man om dom andas osv heeela tiden när de sover, d bara är så, gallerfilten är så bra att den ger rätt värme och skulle de råka dra filten över sig så gör det inget, då gallerfilten som det låter har små hål i sig och man andas lätt igenom, googla o köp! Så bra!

  ~ Babyskyddsadapter till barnvagn, perfekt att köpa en vagn där man kan fästa babyskyddet på vagnen just för att sluppa ta upp barnet o väcka hen från flytten mellan babyskydd till vagn!

  ~ Annars så är Braun örontemp som används av vården kanonbra att ha. Värd varenda krona!
  ~ Elektrisk nässug, suverän! Värd varenda krona!
  ~ Näsfrida nässpray (bebisar är ständigt täppta i näsan)

  Typ så…lycka till frampå!

  M 2018-05-20 00:50:03
  Svara
 • Hej! Våra tvillingar är 8 veckor och vi köpte en babybrezza tidigt, som är en ersättningsmaskin då jag inte pallade amma en i taget i flera timmar och då pappan kan hjälpa till. Med den maskinen får vi mjölk på några sekunder vilket har räddat vårt liv typ. Sen skulle jag köpa flera paket av Ikeas ”kräkhanddukar” att ha nära till hands hela tiden, används hos oss flera ggr varje dag. Ett babynest är trevligt att ha då det är så enkelt att lägga dem i det i soffan istället för att gå in till sängen varenda gång man behöver lägga ner dem! Lycka till 🙂

  Lina 2018-05-19 16:00:07
  Svara
 • Hej!
  Jag har inte tvillingar men två pojkar en på 2 år och en på 6 veckor. Det som är nödvändigast i början tycker jag är babynest, babygym, babysitter. Vi har babysitter från stokke som man kan sätta på matstolen stokke steps. Någon mobil att hänga ovanför sängen och skötbordet. Om ni åker mkt bil så är det skönt att ha adapter till barnvagnen så man kan sätta babyskyddet direkt på vagnen. Filtar och pyjamasar går åt i början. Måste även tipsa om multi-mam kompresser till ömma bröstvårtor i början, verkligen en lifesaver. Finns på apoteket.

  Frida 2018-05-17 21:31:57
  Svara
 • Hej å stoooooort grattis till de 2 liven i magen. Så himla mysigt. Min tjej är snart 5 månader och det bästa köpet vi har gjort är en bärsjal, bebis kommer nära med hud mot hud, sussar gott plus att ni får båda händerna fria. Win win för både bebis å föräldrar 😉

  Emelie 2018-05-17 11:49:09
  Svara
 • Bärsele/sjal och babynest 🙂

  Nathanelle 2018-05-16 20:21:48 http://blogg.loppi.se/nathanelle
  Svara
 • Just det! Bloggen babybaby.se om du vill amma och behöver tips råd och massa kunskap som är validerad av Amningshjälpen. Amningshjälpen har även facebookgrupp för stöttning o råd om de är något man undrar.

  Alexandra Holmrink 2018-05-16 14:05:17
  Svara
 • Hej!
  1. Babynest, finns tvillingnest också!
  2. Babysitter
  3. Babybrezza om man ger ersättning!
  4. Bärsele (Kokadi Flip, absolut inte babybjörn, /bärsjalar typ Sjala Ulltrikå, finns även för att bära båda två samtidigt).
  5. Emmaljunga Double Viking vagn
  6. Babyskydd med isofixbas!!!!!! Inte bältes
  7. Stokke tripp trapp stolar med spädbarnsinsats så de kan sitta/ligga i hög höjd med er när ni sitter vid matbordet
  8. Stor madrass typ 2 st 80×200 madrasser mer ett dra på lakan på som blir skön golvyta att vara på för ”lek” och ha babygym på och ibland även sovstunder där o enkelt att själv ligga där men sen kunna smita iväg
  9. Extrasäng i annat rum till en vuxen så man kan turas om att ”gå undan” och vila/sova en stund ensam
  10. Dubbla babysitters. Ex i köket = stokkestolarna+insatsen, i vardagsrummet= babysitters, i badrummet babysitters. Om man vill bära med sig/bebis vägrar va ensam, så är de skönt att ha ”sittplatser” redo i ”varje” rum. Ex kan man ju icke släppa bebis med blicken/handen om den ligger på skötbordet och har man då två är de skönt med en säker plats medan man håller på med en

  Alexandra Holmrink 2018-05-16 14:01:04
  Svara
 • Hej,
  Följande saker har varit toppen:

  Babygym
  Babysitter
  Babynest
  Amningskudde

  MEN, den mest fantastiska produkten som jag tyvärr inte köpte förrens min dotter var nästan 4 månader är Naturas Sway Baby Hammock, den är OVÄRDELIG och värd varenda krona (ganska dyr). Ganska ovanlig i Sverige men alla i Danmark har den. Läs reviews om den så förstår du… Men såklart, om man har en bebis ”enkel” och sällan är orolig/skriker så är den ju inte nödvändig men om ens barn är lite mer krävande så är den mer än GULD 🙂

  Hanna 2018-05-16 09:47:23
  Svara
 • Vi hade inte klarat oss utan vår Bugaboo Donkey dubbelvagn. Helt suverän och smidig för att vara så stor. Sen bärselen Ergo baby 360 ( perfekt om ni tar en var och vill slippa vagn innan.)

  Emma 2018-05-16 08:44:05
  Svara
 • Bärsjal!!!

  Stina 2018-05-15 23:24:08
  Svara
 • Hej Marie!!
  Grattis till det som komma skall!! Dubbel lycka!!!! Jag har tvillingar, de är tre år nu men när de var små var en rymlig skötväska guld värt!!! När jag först beställde hem den skrattade jag lite åt mig själv och tänkte den där kommer jag aldrig fylla, men det fick jag äta upp!! Den är välanvänd än idag! Vi införskaffade också en myspöl där de små låg väldigt mycket som små. Vi flyttade med den i huset vartefter vi var eller satt! Den är också bra när de ska lära sig sitta eftersom den har mjuka kanter om de ramlar omkull!!

  Stort lycka till!!

  Lisa 2018-05-15 23:14:51
  Svara
 • Hej! Stort grattis till graviditeten! Så himla fantastiskt att få två skatter!!

  Det är ju en djungel av saker och lika mysigt är det ju att botanisera och hitta ”sin” grej. Om jag får säga två saker jag inte klarat mig utan så är det:
  -cocoonababy
  -les elephants filt

  Den övre är en livräddare och så mysig. Tänker att det är bra när ni får två och en behöver ligga och ”vänta på sin tur”. Den är mysig och suupermjuk och kräver inget mjukt underlag utan ligger toppen enbart på golvet.

  Den andra är mysiga filtar i bambu som ”andas”. Bra som filt/snuttefilt/vira om barnet osv osv. Man kan inte ha för många🤗

  Kram och hoppas ni får en fantastisk sommar!

  Emelie 2018-05-15 21:23:47
  Svara
 • Hej Marie!

  Har inte tvillingar, men två barn på 3 respektive snart 1 år. Det jag tyckte var absolut mest användbart (förutom vagn, spjälsäng och skötbord såklart) under bebistiden var babynest, babygym, babysitter och bärsele. Använde allt HELA tiden. Köp även många små handdukar då det går åt flera per dag! En bra och PRAKTISK skötväska bör du också investera i, du kommer ha med den överallt. Filtar är också bra att ha. Vet inte om du tänkt amma, men om inte eller om det av något skäl inte skulle fungera så bra, så bör du köpa nappflaskor (rekommenderar de från Dr Brown’s!).

  Hoppas det var till lite hjälp! 😊

  Therese 2018-05-15 21:17:52
  Svara
 • Hej! Mjuklift, kräkdukar, filtar, babynest, och nappflaska ( om inte amningen funkar först)

  Lotta 2018-05-15 20:48:11
  Svara
 • Babysitter så klart! Det var helt oumbärligt! Sen kan jag tipsa om plastad frotté i massor att lägga på skötbädden när ni byter blöja eftersom det ibland blir lite kletigt.
  Och ett tips att ha hemma är trosor och byxor med hög midja om man gör skulle behöva göra snitt. Även en bröstpump tycker jag kan vara bra att ha. Speciellt om man har tvillingar 🙂

  C 2018-05-15 19:16:42
  Svara
 • Jag måste tipsa dig om Purelan. Finns att köpa på apoteket och är guds gåva till ammande bröst..
  Sen kan man inte ha för många filtar till bebisar. Alla tjocklekar, storlekar och material, man går igenom allihop hur många man än har.
  Dessutom, vita bodys! Efter antalet fläckar blir man trött på färgade och mönstrade bodys. Vita lägger man i klorin och vips så är fläckarna borta. Mycket fräschare!
  Stort grattis och lycka till!

  Kim 2018-05-15 17:12:03
  Svara
 • Förutom vagn och säng – bärsele, babysitter, babygym och babynest! Man behöver platser/saker som gör att man kan lägga ifrån sig bebisen/bebisarna så att man blir fri att göra annat – typ göra sig i ordning och fixa mat. Babynest var bra de första månaderna för att få vår son att somna lättare, dessutom smidigt då man kan ha det i soffan, på golvet, i badrummet osv, förutom i sängen. Då han föddes i december värmde vi även nestet med en värmedyna som gjorde det gosigare för honom (alltså innan han lades ner). Och just det – måånga små handdukar, bebisar producerar mycket vätska i olika former..

  Emma 2018-05-15 15:03:32
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej och grattis till tvillingarna!

   Har själv två ljuvliga flickor på 2 år.

   Det vi inte skulle klarat oss utan var babynest (ett var) då de är perfekta att lägga dem i första tiden, även ta med som ”resesäng” om man åker bort när de är små. Ikeas kräklappar går också som smör i solsken. Avlastning med matning är toppen då och då, om du inte ammar, skönt med flaskmatning då andra kan mata barnen och man inte är så bunden själv utan kan få sova ikapp fler än 3h i stöten ;).

   Stort lycka till!

   Pia 2018-05-16 12:38:28
   Svara
 • Hej! Grattis till tvillingarna! Jag har också tvillingar på ca ett år och det är en fantastisk resa!bpde extra jobbigt men mycket extra glädje! Vill tio som vårt bästa inköp! En Baby brezza! En maskin för ersättning så ni har färdig mat till bebisarna på 10 sekunder! En ängel när båda bebisarna skriker efter mat samtidigt (om du inte kan eller vill amma). Lycka till!

  Angelica 2018-05-15 13:18:22
  Svara
 • Hej å grattis!
  Jag tyckte verkligen ett babynest var super bra! Så det kan jag varmt rekommenderar! Köpt nytt till vår andra son som kommer imorgon! Ha en fin dag.

  Madeleine 2018-05-15 11:22:00
  Svara
 • Jag har tvillingar! 😄❤️ Nu är de 4,5 år men minns lite från bebistiden i alla fall! Babysitter, som du redan skriver är typ nödvändigt när en är själv med barnen 😊 Nästa sak som jag tänker på är ingen pryl utan hur ni ska vara hemma. En får ju tyvärr inte dubbelt så många föräldradagardagar (googla tvillingupproret eller läs mitt blogginlägg om det: http://elinlowstedt.blogg.se/2015/july/tvillingupproret.html ). Jag har ingen aning vad du och din man har för förutsättningar eller så, men tipset är – var hemma så mycket som möjligt tillsammans så länge som möjligt! ❤️ Babynest är najs att ha, vi hade ett och det funkade bra. Det finns stora babynest för tvillingar också! Sen många ”kräklappar”, små handdukar för att torka kräk eller mjölk-/ersättningsspill med. Jag ville helamma mina twins men de gick ner lite för mycket i vikt sina första levnadsdygn så vi fick tilläggsmata rätt tidigt och fortsätta med det. Så vi fick panikköpa nappflaskor och sådant, det hade varit skönt att ha innan. Och nappar! Och om du tänker att du ska dubbelamma så rekommenderar jag amningskudden (med det löjliga namnet men ljuvligt för ryggen) My Breast Friend!

  Maila gärna om det är något mer jag kan hjälpa dig med och till sist – SÅÅÅÅ STORT GRATTIS! Tvillingar är helt jävla amazing! 🍒

  Elin 2018-05-15 11:21:48 http://elinlowstedt.blogg.se
  Svara
 • Bärsjal var helt fantastiskt.. har en från Baby k’tan som är lätt att använda. Min dotter (nu ett halvår) ville vara nära jämt och blev ledsen om man försökte lägga ned henne så sjalen räddade mig många gånger. Klart man vill ge närhet, men till slut måste man ju kunna fixa lite mat och tvätt också.
  Övrigt som var kanon: många små torklappar i frotte och en pilatesboll att sitta och studsa på när bebisen var ledsen..

  Johanna 2018-05-15 11:01:46
  Svara
 • Nu har jag visserligen inte tvillingar, men jag har två barn, varav det ena är alldeles färskt 😊
  Jag använder amningskudde hela tiden, även om jag inte ammar. Den är superbra avlastning när man matar bebisen eller bara håller honom när han sover. Rekomenderar även babynest och såna små vita typ frottehanddukar som man köper på Ikea (på barnavdelningen) som används flitigt vid matningar och vid kräkningar. Perfekt att slippa använda papper som kan bli ganska dyrt i längden.
  Till sist skulle jag nog rekommendera att använda torra torklappar som man bara fuktar med vatten när man byter blöja, våtservetter är inte bra för känslig bebishud och vi använder det endast när vi är iväg och inte har tillgång till vatten.
  Lycka till med dina småttingar!

  Ullis 2018-05-15 10:05:21
  Svara
 • Mina bästa prylar var babynest (hade det både i soffan och i vagnen när jag tyckte att hon var så lite så hon bara skramlade runt i vagnen men även i spjälsängen när hon sov där för att det skulle bli lite mer ombonat o tryggt. Jag gillar att fixa o dona o laga mat hemma så hade henne även mkt på ett babygym på golvet i köket. Vet inte hur stort ni bor men babyvakt är ju kanon, särskilt om de ska sova ute. Snorsug, febertermometer. Filtar i olika tjocklek. Ni kommer säkert få jättemycket presenter så ofta handlar det nog om att inte köpa för mkt! En mobil över spjälsängen har varit uppskattat här hemma. Kul för er med massa inköp och all förväntan!!

  Lisa 2018-05-15 09:54:00
  Svara
 • Vårt babynest hade jag inte klarat mig utan. Så himla användbart och bra!!!
  Vår dotter sover under både dag och nattetid och eftersom det har kanter behöver vi inte vara rädda för att hon ska trilla ur.

  Anna 2018-05-15 09:39:07
  Svara

senaste från Mode

Marie Serneholts webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Jenny Sunding
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Pamela Bellafesta